Medical Taping bij lage rugklachtenEen fanatieke hardloper bezocht onze praktijk. Niet omdat hij een sportblessure had, maar omdat hij na zijn werk vaak thuis kwam met zeurende pijn in de onderrug. Als fervent hardloper en iemand die graag actief bezig is, was dit een enorme domper hem. Uiteraard wilde hij het liefst doorgaan met sporten, maar de pijn begon echt een probleem te worden. Wij behandelden hem met één van onze specialismes, medical taping.

Wat is Medical Taping?

Medical taping, of kinesiotaping, is een eenvoudige maar effectieve techniek waarbij een speciale elastische tape op je huid wordt aangebracht. Deze tape bootst de elasticiteit van je huid na, waardoor je vrij kunt bewegen terwijl je toch extra ondersteuning krijgt. In tegenstelling tot de traditionele, stijve sporttape, voelt medical tape licht en flexibel aan.

Toen Dimitri me voor het eerst de tape liet zien, was ik sceptisch. Hoe kon een stukje tape de pijn in mijn rug verminderen? Maar ik was bereid om alles te proberen. Hij bracht de tape zorgvuldig aan en binnen een paar dagen merkte ik een groot verschil. De pijn verminderde aanzienlijk en ik kon weer zonder problemen rennen. Het voelde alsof een soort zachte hand mijn rug ondersteunende wat me enorm hielp door de dag heen te komen.

De Voordelen van Medical Taping

  • Pijnverlichting: De tape hielp de druk op mijn pijnreceptoren te verminderen. Het voelde bijna magisch hoe de constante zeurende pijn afnam.
  • Verbeterde Circulatie: Ik merkte dat de zwelling in mijn onderrug verminderde en ik voelde me over het algemeen energieker. Het leek erop dat de tape de bloed- en lymfecirculatie in mijn lichaam verbeterde.
  • Ondersteuning Zonder Beperking: In tegenstelling tot andere methoden die ik had geprobeerd, beperkte de tape mijn bewegingsvrijheid niet. Ik kon nog steeds rennen, bukken en strekken zonder het gevoel te hebben vastgebonden te zijn.
  • Preventie van Blessures: Naarmate ik de tape vaker begon te gebruiken, merkte ik dat ik minder vaak last had van kleine pijntjes en blessures. De extra ondersteuning hielp echt bij het voorkomen van verdere problemen.

Is Medical Taping iets voor jou?

Medical taping heeft deze fanatieke hardloper geholpen om actief te blijven zonder de constante angst voor pijn of blessures. Of je nu een sporter bent, iemand die veel achter een bureau zit, of gewoon op zoek bent naar een manier om je dagelijkse ongemakken te verlichten, medical taping is absoluut een methode die je eens kunt proberen. Het is een eenvoudige, niet-invasieve methode die een groot verschil kan maken in je leven.

Dus, als je ooit te maken hebt gehad met vervelende pijnen of blessures, waarom zou je het niet een kans geven? Misschien ontdek je wel dat die kleine stukjes tape de sleutel zijn tot een pijnvrij en actiever leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *